Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
atomvaros |
2011.09.22. 19:57 (#7) |
|
|
Padlizsán,nagyon finom imádom |
|
gyongy55 |
2011.09.22. 19:04 (#5) |
|
|
Törökparadicsom = padlizsán ( burgonyafélék családja )
A padlizsán név az arab badinjan szóból származik. Ritkábban törökparadicsom vagy kékparadicsom névvel is jelölik. Tartalmaz C- és A-vitamint, és igen gazdag ásványi sókban is.
Kitűnő előétel, saláta, kirántva, palacsintatésztában megforgatva és kisütve, vagy rakottan főétel, levesbe is főzhető, főzeléknek, de töltve, és párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő.
Jó étvágyat hozzá! |
|
hatarvadasz |
2011.09.22. 18:47 (#4) |
|
|
Férfiaknak a hárem!!! |
|
hatarvadasz |
2011.09.22. 18:46 (#3) |
|
|
A földközi tengeri üdülőhelyeket!!! |
|
pola62 |
2011.09.22. 18:44 (#2) |
|
|
Egy pár, kedvcsinálónak:
Török paradicsom vagdalt hússal
Hozzávalók: 50 dkg sovány marhahús, 2 egész tojás, só, bors, zöldpetrezselyem, 2 evőkanál olaj, 5 dkg vaj, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 5 középnagyságú törökparadicsom, 2-3 paradicsom
A húst kétszer megdaráljuk, és a tojással, zsemlemorzsával, sóval, vágott zöldpetrezselyemmel összedolgozva 8 pogácsát formálunk belőle, és olajban kisütjük.
A törökparadicsomot a tűzhelyen vaslapon megsütjük, azonnal meghámozzuk, és fakéssel megvagdalva 3-4 dkg friss vajjal jól elkeverjük, megsózzuk, hozzáadjuk az olajban megpárolt hagymát, és egy vajjal kikent tűzálló edénybe tesszük. Tetejére rakjuk a megsült húspogácsákat, beborítjuk karikára vágott paradicsommal, és a sütőben kb. 10 percig sütjük.
Törökparadicsom-pástétom
Hozzávalók: 4-5 törökparadicsom, 1 dl olaj, só, 1 evőkanál reszelt hagyma, egy kávéskanál citromlé, néhány zöldpaprika és paradicsom
A törökparadicsomokat parázs felett vagy a tűzhely lapján (pl. teflonedényben) állandóan forgatva addig sütjük, amíg egy kissé össze nem esnek. Ekkor a héját lehúzzuk, és a húsát fakéssel deszkán apróra vágjuk. Tálba tesszük, és cseppenként belekeverjük az olajat, megsózzuk, citromlével ízesítjük, végül belekeverjük a reszelt hagymát.
Hidegen tálaljuk karikára vágott zöldpaprikával és paradicsommal. Jó nyári vacsoraétel.
Rakott törökparadicsom
Hozzávalók: 1 kg törökparadicsom, 10 dkg liszt, 20 dkg reszelt sajt, 3 dl paradicsomlé, 5 dkg vaj, 3-4 kanál zsemlemorzsa, só, zsír vagy olaj a kisütéséhez
A törökparadicsomokat meghámozzuk, és kb. fél cm vastag karikákra vágjuk. Megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és forró zsírban vagy olajban megsütjük. Kikent tűzálló tálba rétegesen lerakjuk a törökparadicsom-szeleteket, közben minden sort bőven megszórunk reszelt sajttal, és leöntjük paradicsomlével. A tetejét meghintjük vajban pirított zsemlemorzsával, és kis vajdarabokat is morzsolunk még rá. Kb. 20 percig sütjük forró sütőben.
Rántott törökparadicsom
Hozzávalók: 1 kg törökparadicsom, 10 dkg liszt, 2 tojás, 15 dkg morzsa, só, egy kevés törött bors, vaj vagy zsír a kisütéséhez
A törökparadicsomot meghámozzuk, szeletekre vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe, tojásba mártjuk, morzsába forgatjuk, és forró zsírban vagy olajban kisütjük. Tartármártást adunk hozzá. |
|
pola62 |
2011.09.22. 18:38 (#1) |
|
|
A padlizsánt hívjuk török paradicsommak,nagyon finom ételeket lehet belőle készíteni. |
|
|
|
|
török paradicsom, arab badinjan, földközi tengeri, húst kétszer, padlizsán, nagyon, finom, imádom, kolumbusnyelviutaztato lisztbe finom, megszórunk ritkábban padlizsan, vitamint ízesítjük kávéskanál, forgatjuk badinjan, hozzáadjuk sütőben, olajat szeleteket, citromlével olajat, törökparadicsomot olajat, levesbe rakott,
|
|
|
|